Archive for May, 2009

Hairan bin Ajaib.. memang muka lombong

Posted in Uncategorized on May 13, 2009 by malim84

Ha hahaha…

Mulanya Nizar dah diisytiharkan kembali jadi MB, sekarang ni plak dia terkedu kerana mahkamah rayuan telah membenarkan DS Zambry kekal MB sementara menunggu proses rayuan.. pulak dah.. kawan tu dah beria-ria dan terkinja-kinja masuk ke pejabat MB seawal 7.15am..  now dia kena keluar balik? lawak lucu haha.. memang muka nizar tiada ciri kepimpinan mahupun ciri pemimpin.. dia seorang yang tidak professional dan amat kalut. nak kata bodoh mungkin ya tapi ada title Insenior.. mungkin dia meniru kot dulu? hehe.. tapi betul² gila kuasa dan lagak serupa stooges. baguslah dia, Nga dan Sivakumar… stooges moden..

Namun dia patut berbangga walaupun perangai dia macam tok kadok namun banyak juga manusia di perak tu masih mahu dia diangkat jadi hero mereka.. tapi nak tau kenapa?

1. Dia bodoh dan senang dipergunakan.

2. Dia sebahagian bangsa cina.. kalau dia ikut DAP lagi bagus.

3. Dia raja putar serupa Abang Nuar.. hehe

4. Suka menunjuk² pandai.. namun sayang anda boleh menjadi penentu.

5. Mempunyai special adviser merangkap MB dibelakang tabir.. wah lembu rupanya mamat ni.

6. Orang yang suka menderhaka kepada sultan.. Sultan orang melayu.. so ada sebagaian pihak anti melayu yang suka dialah.

7. Mempunyai tingkat PHD (penyakit hasad dan dengki) tahap kritikal.

8. Dia boleh menjamah makanan masakan cina di warong- ambil hati pengundi.. Halal ke?

9. Dia boleh luluskan permohonan tanah dengan pantas sekali.. MB dan KM lain pun susah nak buat benda tersebut dalam masa sebulan dua.

10. Manusia Hipokrit.. sekejap kata ikut kata sultan lepas tu lawan.. sekejap kata hormat keputusan mahkamah lepas tu bangkah.. india mabuk todi lagi boleh dipercayai daripada dia ni..

Aksi Bollywood di Persidangan Dun Perak 7/5/09

Posted in Uncategorized on May 9, 2009 by malim84

Alamak.. cut………

Apelah bodoh awak ni berlakon.. kata tuan direktor..

Awak lupa dialog ka? sorry tuan, saya gugup.. kata Siva

ok.. lepas ni kita nak buat adegan lompat² dan panjat² meja… Direktor ngah memberi arahan.

Nizar kamu pi naik dekat tu meja Speaker and Siva, you duduk sana sambil kata tak tak tak.. Ngah memberi arahan direktorinya

Yang lain.. buat kecoh cepat… biar gempak hari ini.. hahaha…

sambil cuba mengingat dialognya, Siva dengan gaya MGRnya berkata, “selagi 10 orang adun ini tidak keluar, saya tidak akan memulakan sidang ini dan pendirian saya adalah muktamad” huh lega apa macam tuan direktor? adakah ok kah? Ngah hanya menggangukkan kepalanya. Tak tak tak… laungan seperti katak memanggil hujan.. tak tak tak..

Namun apabila timbalan speaker sebenar.. Hee Yit Foong bertindak kacau daun.. lalu Siva mendram.. alamak mampus aku.. kata Siva… dia SMS tuan direktor NgaH, bos apa macam ni.. ah you tunggu saja sana diam² jangan gerak² , buat macam orang mati bini… nasihat Ngah pada Ontanya.. Ngah sebenarnya ingin membuat suasa parlimen di Taiwan kerana saudaranya disana selalu buat wayang seperti ini cuma bezanya disana kurang cakap tapi tangan, kaki, kerusi, kasut, meja dan sebagainya yang banyak berjalan. namun Ngah mengubah sikit sript kerana dia ingin membuatkan orang luar berasa simpati kepada mereka… Al -jub hanya ketawa melihat gelagat berudunya…

Namun akhirnya Siva kena angkut beserta kerusinya sekali.. haha memang kerusi tu dah kena kencing itulah kena angkut sekali.. Timbalan Speaker Hee telah meluluskan usul lantikan speaker baru.. walaupun kasar namun memang ikut prinsip majoriti yang menang. kalau Siva tak berkeras dan tak ikut sript mungkin tak ada orang pun yang hinggin angkat dia.. ingat dia wangi kah?? wajar Timbalan Speaker Hee mengambil alih tugas speaker kerana orangnya sudah hilang akal dan gagal melaksanakan tugasnya dengan sebaik mungkin pada pagi itu. Nasiblah sidang pada petang itu telah dirasmikan DYMM Pemangku Sultan Perak.. so takde dah trick and wayang korang nak main woi nizar and ngah brothers.. memang nizar layak jadi pengiring dan pengampu!!! kita tunggu monday ini apa keputusan Mahkamah.. kalau berpihak kepada menteri besar.. dengan rasa hormat dan kelakian.. nizar and ngah should shut  up and do their job as assemblymen!

Guna Agama untuk politik @ Guna politik untuk agama???

Posted in Uncategorized on May 6, 2009 by malim84

Para pembaca budiman..

rakus! dapat dibayangkan dalam minda saya apabila membaca daripada pelbagai sumber blogger baik daripada team A dan team B berkenaan asas perjuangan mereka. Team A merupakan pasukan yang fresh baru dibentuk akibat daripada perubahan tampuk kepimpinan dan dalam proses mengubat kanser dan virus² yang membuatkan ianya busuk dimata masyarakat. Team B pula sekarang ini sibuk untuk menghadapi gelora pertukaran pemimpin.. proses yang dinantikan oleh Hamba Allah ini.. apa tidaknya kuncu-kuncunya bersedia untuk menakluki Team B secara total dan membuat pembersihan ideologi sebenar team B. Semua pembesar² lama team B akan di TKO kan serta dibuang jauh ke lautan agar tiada bunyi sumbang yang akan menjejaskan mainan Hamba Allah itu.

Namun disini saya perlu tegaskan kedua-dua team ini bukan sesuci kain putih… memang tidak dinafikan politik merupakan permainan yang kotor lagi mengotorkan tangan orang yang menjadi pemain. namun peranaan dan ideologi team B dari dahulu lagi memperjuangkan Agamanya untuk kepentingan politik.. memaki, memfitnah dan segala kemungkaran dibolehkan demi agenda perjuangan mereka. Lihat sahaja lidah pengarang berita mereka.. dipenuhi tuduhan tanpa bukti dan pernyataan  bodoh untuk orang bodoh. dimana tokoh-tokoh mereka belajar sehingga boleh mengkafirkan orang? nabikah mereka? siap boleh jamin kesyurga.. nauzubillah.

Peranaan mereka ini tidak tumpah seperti orang² syiah yang bertakyiah.. iaitu membenarkan membuat kemungkaran demi menyelamatkan diri. membenarkan untuk berbohong, menipu dan membuat onar demi kejayaan serta agenda tersendiri. Bukan kah mereka bermazhab shafie atau ahli sunnah, tapi mengamalkan sebaliknya? adakah mereka pejuang agama? tidak dinafikan didalam team B memang ada yang menentang namun lebih ramai daripada mereka sekarang gila.. Gila kuasa, wang, perempuan dan banyak lagi… menipu orang kampung  kononnya perjuangan demi fisabillillah!

Team A walaupun bersifat materialistik namun tidak lah sejahil team B.. mereka tidak mempunyai ilmu agama setinggi ahli² team B yang boleh mengkafirkan kan orang serta cakap putar alam.. namun tidak sebodoh mereka untuk menggunakan agama untuk dipolitikan. saya sendiri menyokong menggunakan politik untuk mempertahankan agama dan bangsa saya. sebuah ideologi yang berbeza daripada team B. Tidak perlulah bertakbir memanjang kalau niat dihati hanya merosakkan umat di bumi malaysia ini. bersekongkol dengan syaitan dan Hamba Allah yang ingin menyundalkan umat malaysia ini dengan idea durjananya.. mungkin disukai oleh segelintir umat islam dan melayu yang mempunyai masalah mata,telinga dan hati.

Banyak contoh akibat kedurjanaan Hamba Allah itu telah membuat sial kepada team B.. lihat sahaja dinegeri Yeop.. Ada negeri dalam negeri.. buat sidang bawah pokok.. ada sultan lantikan sendiri.. undang-undang ditokok². Inilah akibat agama dipolitikan.. anda boleh berfikir sendiri tanpa perlu mengambil PHD dan bayangkan bagaimanalah jika perkara ini tidak dibendung? Kaum majoriti tinggal nama, maruah tergadai, agama di sindir dan macam² lagilah. untuk menjadi perubah.. Team A harus mengorak langkah memperbaiki dengan kadar segera  dan menarik balik kepercayaan rakyat. Jangan terlewat kerana Hamba Allah itu sungguh tidak sabar mahu menjadi No.1 di malaysia.