Aksi Bollywood di Persidangan Dun Perak 7/5/09

Alamak.. cut………

Apelah bodoh awak ni berlakon.. kata tuan direktor..

Awak lupa dialog ka? sorry tuan, saya gugup.. kata Siva

ok.. lepas ni kita nak buat adegan lompat² dan panjat² meja… Direktor ngah memberi arahan.

Nizar kamu pi naik dekat tu meja Speaker and Siva, you duduk sana sambil kata tak tak tak.. Ngah memberi arahan direktorinya

Yang lain.. buat kecoh cepat… biar gempak hari ini.. hahaha…

sambil cuba mengingat dialognya, Siva dengan gaya MGRnya berkata, “selagi 10 orang adun ini tidak keluar, saya tidak akan memulakan sidang ini dan pendirian saya adalah muktamad” huh lega apa macam tuan direktor? adakah ok kah? Ngah hanya menggangukkan kepalanya. Tak tak tak… laungan seperti katak memanggil hujan.. tak tak tak..

Namun apabila timbalan speaker sebenar.. Hee Yit Foong bertindak kacau daun.. lalu Siva mendram.. alamak mampus aku.. kata Siva… dia SMS tuan direktor NgaH, bos apa macam ni.. ah you tunggu saja sana diam² jangan gerak² , buat macam orang mati bini… nasihat Ngah pada Ontanya.. Ngah sebenarnya ingin membuat suasa parlimen di Taiwan kerana saudaranya disana selalu buat wayang seperti ini cuma bezanya disana kurang cakap tapi tangan, kaki, kerusi, kasut, meja dan sebagainya yang banyak berjalan. namun Ngah mengubah sikit sript kerana dia ingin membuatkan orang luar berasa simpati kepada mereka… Al -jub hanya ketawa melihat gelagat berudunya…

Namun akhirnya Siva kena angkut beserta kerusinya sekali.. haha memang kerusi tu dah kena kencing itulah kena angkut sekali.. Timbalan Speaker Hee telah meluluskan usul lantikan speaker baru.. walaupun kasar namun memang ikut prinsip majoriti yang menang. kalau Siva tak berkeras dan tak ikut sript mungkin tak ada orang pun yang hinggin angkat dia.. ingat dia wangi kah?? wajar Timbalan Speaker Hee mengambil alih tugas speaker kerana orangnya sudah hilang akal dan gagal melaksanakan tugasnya dengan sebaik mungkin pada pagi itu. Nasiblah sidang pada petang itu telah dirasmikan DYMM Pemangku Sultan Perak.. so takde dah trick and wayang korang nak main woi nizar and ngah brothers.. memang nizar layak jadi pengiring dan pengampu!!! kita tunggu monday ini apa keputusan Mahkamah.. kalau berpihak kepada menteri besar.. dengan rasa hormat dan kelakian.. nizar and ngah should shut  up and do their job as assemblymen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: