Hairan bin Ajaib.. memang muka lombong

Ha hahaha…

Mulanya Nizar dah diisytiharkan kembali jadi MB, sekarang ni plak dia terkedu kerana mahkamah rayuan telah membenarkan DS Zambry kekal MB sementara menunggu proses rayuan.. pulak dah.. kawan tu dah beria-ria dan terkinja-kinja masuk ke pejabat MB seawal 7.15am..  now dia kena keluar balik? lawak lucu haha.. memang muka nizar tiada ciri kepimpinan mahupun ciri pemimpin.. dia seorang yang tidak professional dan amat kalut. nak kata bodoh mungkin ya tapi ada title Insenior.. mungkin dia meniru kot dulu? hehe.. tapi betul² gila kuasa dan lagak serupa stooges. baguslah dia, Nga dan Sivakumar… stooges moden..

Namun dia patut berbangga walaupun perangai dia macam tok kadok namun banyak juga manusia di perak tu masih mahu dia diangkat jadi hero mereka.. tapi nak tau kenapa?

1. Dia bodoh dan senang dipergunakan.

2. Dia sebahagian bangsa cina.. kalau dia ikut DAP lagi bagus.

3. Dia raja putar serupa Abang Nuar.. hehe

4. Suka menunjuk² pandai.. namun sayang anda boleh menjadi penentu.

5. Mempunyai special adviser merangkap MB dibelakang tabir.. wah lembu rupanya mamat ni.

6. Orang yang suka menderhaka kepada sultan.. Sultan orang melayu.. so ada sebagaian pihak anti melayu yang suka dialah.

7. Mempunyai tingkat PHD (penyakit hasad dan dengki) tahap kritikal.

8. Dia boleh menjamah makanan masakan cina di warong- ambil hati pengundi.. Halal ke?

9. Dia boleh luluskan permohonan tanah dengan pantas sekali.. MB dan KM lain pun susah nak buat benda tersebut dalam masa sebulan dua.

10. Manusia Hipokrit.. sekejap kata ikut kata sultan lepas tu lawan.. sekejap kata hormat keputusan mahkamah lepas tu bangkah.. india mabuk todi lagi boleh dipercayai daripada dia ni..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: